BELEDİYE
Göçmen Kaçakçılığı Operasyonunda 155 Şüpheliden 50'si Tutuklandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 ilde 2 hafta boyunca süren göçmen kaçakçılığı operasyonlarında 155 organizatörün yakalandığını, 50'sinin tutuklandığını açıkladı. Operasyonlarda 81 araç ve 6 bot ele geçirildi.
17 Ocak 2026 21:23
SON GÜNCELLEME: 17 Ocak 2026 21:23
Göçmen Kaçakçılığı Operasyonunda 155 Şüpheliden 50
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik operasyonlarda yakalanan 155 şüpheliden 50'sinin tutuklandığını duyurdu.

15 İlde 2 Haftalık Operasyon

Son 2 hafta boyunca 15 ilde Jandarma tarafından yürütülen operasyonlarda 155 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı.
  • 50 şüpheli tutuklandı.
  • 27 şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.
  • Diğer şüphelilerin işlemleri devam ediyor.

Geniş Çaplı Kaçakçılık Ağı Deşifre Edildi

Koordineli çalışmalar sonucunda, büyük şehirlerden sahil şeridine uzanan göçmen kaçakçılığı ağı deşifre edildi.

Hava ve Kara Destekli Operasyonlar

Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda; Aydın, Çanakkale, Edirne, Iğdır, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Muğla, Sakarya, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Van'da operasyonlar düzenlendi. İnsansız Hava Araçları (JİHA) ile havadan, İl Jandarma Komutanlıkları ve Jandarma Komandoları ile karadan yapılan çalışmalar sonucunda;
  • 81 adet araç,
  • 6 adet bot ele geçirildi.

Güvenlik ve Hukuk Çerçevesinde Mücadele

Göç yönetiminin güvenlik boyutunu; insan ticareti, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele alanlarında hukuk devleti ilkeleri ve insan haklarına riayet temelinde yürütülen çalışmalar oluşturuyor.
Sınır güvenliği, üstün teknolojilerden ve gelişmiş izleme–denetim sistemlerinden yararlanılarak güçlendiriliyor. Yasa dışı göç yollarını teşvik eden ve organize eden yapılara karşı hem sahada hem de hukuki zeminde caydırıcı mekanizmalar işletiliyor.
Bakan Yerlikaya, emeği geçenleri tebrik etti.
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ


Haberi Sesli Oku