Bugün, 5 Ekim 2024 Cumartesi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat Teknofest Etkinliğine Katılmak Üzere Adana İl Ziyareti Gerçekleştirdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat Teknofest Etkinliğine Katılmak Üzere Adana İl Ziyareti Gerçekleştirdi

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, il ziyaretleri kapsamında hem TEKNOFEST etkinliğine katılmak hem de iş dünyası temsilcilerimiz, esnaflarımız, üreticilerimizle bir araya gelmek için Adana ili ziyareti gerçekleştirdi.
 
Ziyaretin ilk durağı olarak Adana Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Bolat, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’den ilimizde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Valilik ziyaretinden sonra AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek  teşkilat mensuplarıyla bir araya gelerek Adana ilinin potansiyelini yansıtması için yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş ve önerileri dinledikten sonra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanlığını ziyaret etti.
 
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 57 binin üzerinde esnaf ve sanatkarı, sanayicisi, üreticisi ve girişimcisi ile ülke ekonomimize önemli katkılarda bulunan ilimizde, Selçuklu, Memlûklu ve Osmanlı mimarisini birleştiren tarihi Ulu Cami’nde vatandaşlarla bir araya gelerek, 257’si Ticaret Bakanlığı’nın görev alanında olmak üzere 523 faal kooperatife ev sahipliği yapan Adana’daki kooperatiflere KOOP-DES Programı çerçevesinde sağlanan hibe ve destekleri aktardı.
 
-TEKNOFEST, Türkiye’nin Yerli Teknoloji Ve İnovasyon Yolculuğunda Mihenk Taşı
 
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TEKNOFEST etkinliğine katılarak “Türkiye’nin yerli teknoloji ve inovasyon yolculuğunda mihenk taşı olan bu güzide etkinlik, gençlerimizin üretkenliğini ve hayal gücünü bir araya getirerek geleceğe dair umutlarımızı perçinliyor. Ticaret Bakanlığı olarak, ülkemizin teknolojik bağımsızlığını ve yerli inovasyonlarını her daim desteklemeye devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.
 
Adana ziyareti kapsamında son olarak Adana Ticaret Odası’nı ziyaret eden Bakan Bolat, “Ticaret Bakanlığı olarak, esnafımız, sanatkarımız, üreticilerimiz, ihracatçılarımız ve sanayicilerimizle yakın diyaloğa ve iş birliğine büyük bir önem veriyoruz. Tarım, tekstil, sanayi başta olmak güçlü bir üretim ekosistemine sahip olan Adana’mız, ihracatıyla da ülkemize önemli bir katkı sağlamaktadır.” açıklamasında bulunarak, Ticaret Bakanlığı olarak iş dünyasıyla yakın çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.
 
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Adana ilinde yoğun ziyaret programlarını gerçekleştirdikten sonra şehirden ayrıldı.
 

 
 
 
 
 


Ankara,Ticaret Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

Haberi Sesli Oku