Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

YÖRESEL LEZZETLERİMİZ ULUSAL MEDYADA

YÖRESEL LEZZETLERİMİZ ULUSAL MEDYADA

YÖRESEL LEZZETLERİMİZ ULUSAL MEDYADA

YÖRESEL LEZZETLERİMİZ ULUSAL MEDYADA

ŞERBETLİ PİDE, İNCE ELEK TATLISI, KUZU ÇANAK KEBABI VE AKSARAY TESTİ KEBABI ULUSAL MEDYAYA TAŞINDI

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleriyle Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaretler ile tescillenen Şerbetli Pide, Aksaray Testi Kebabı, İnce Elek Tatlısı ve Kuzu Çanak Kebabı ulusal medyada yayın konusu oldu.

TRT Belgesel’de yayınlanan ‘Yiyeceğin Serüveni’ adlı programda Aksaray’ın tescilli ürünü Şerbetli Pide, İnce Elek Tatlısı, Kuzu Çanak Kebabı ve meşhur Testi Kebabı konu alıyor. Belgeselde yiyeceklerin mutfaktan sofraya gelinceye kadarki süreci izleyicilere aktarılıyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’a özgü yöresel ürünlerin coğrafi işaret tescili alması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek TRT Belgesel’de yayınlanan program ile tescilli yöresel ürünlerimizin tanıtımına da katkısı olacağını söyledi.

TRT Belgesel, Yiyeceğin Serüveni formatı ile yiyecek ürünlerin hazırlanması, pişirilmesi, süslenmesi aşamasından sofralarda yer almasını seyircilerle buluşturuyor. Aksaray’ın yöresel lezzetlerinden Şerbetli Pide, İnce Elek Tatlısı, Kuzu Çanak Kebabı ve Aksaray Testi Kebabı TRT Belgesel ekranlarında seyirciyle buluştu.


Aksaray,Aksaray Belediyesi
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

Haberi Sesli Oku